Uitleg Latexsprayen

Latex spuiten

De afwerking maakt de ruimte. En als schildersbedrijf weten wij als geen ander wat een ruimte met mensen kan doen. Inmiddels hebben we al jaren ervaring met het spuiten van latex in en rondom Eindhoven. We hebben professionele spuiters in ons vakteam. Vakbekwame schilders die het hanteren van de speciale spuiten voor latexverf eigen hebben gemaakt. In onderstaande foto’s en video’s ziet u de voorbehandeling en het uiteindelijke latexsprayen.

De ruimte, het afplakken van de kozijnen, deuren en vloeren

Het kitten van de wanden en plafonds

Voordat we we de ruimte voorzien van latex, brengen we eerst de primer aan. Daarmee is een goede hechting van de latex gegarandeerd, en is de eindkleur mooi en egaal. 

Nadat de primer droog is kunnen we de ruimte gaan latex sprayen

We gebruiken hiervoor de beste apparatuur van Wagner en de modernste producten van o.a. Sigma en Caparol

Vakkundig en uiterst zorgvuldig spuiten we diverse onderdelen in woningen, appartementencomplexen en flats. Van stenen muren en plafonds, tot houten en stalen deuren ( ie ook het kopje laksprayen in het menu). In elke gewenste Ral kleur. Maar ook buiten kunnen wij met onze apparatuur perfect spuiten. Daarvoor gebruiken we dan zeer weervaste latex van Sigma en Kwartsverven. En, indien gewenst, spuiten we losse onderdelen op onze eigen locatie, bijvoorbeeld nog te monteren deuren.

Naast de egale afwerklaag heeft het spuiten van latex nog een belangrijk voordeel: de kosten. Latex spuiten is doorgaans voordeliger dan ‘normaal’ schilderwerk. Hoewel dit afhankelijk is van de situatie en oppervlakte, kan het tot wel 50% goedkoper uitvallen. Bovendien is de klus een stuk sneller geklaard, dus je hebt minder overlast. Een kanttekening: niet alles is geschikt om te spuiten.

 

Waarom latex spuiten in plaats van verf rollen?

Naast dat het veel tijd scheelt, scheelt het u ook in de kosten. Wanneer alle wanden en plafonds zijn afgewerkt, kunnen onze schilders aan de slag gaan.

Weet u al welke kleur uw voorkeur heeft? De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindig. Ral 9010 wordt samen met andere wittinten het meest gekozen.

De latex wordt via de airless verfspuit met een hoge druk op de muren en plafonds aangebracht, vaak met wel 120 tot 180 bar!

Deze hoge druk is nodig om de latex goed te vernevelen. Het resultaat wordt op deze manier streeploos.

Spuitwerk kan in bijna alle ruimtes in uw huis. Doordat de kwaliteit van dit type werk ontzettend hoog is, kunt u nog jaren genieten van het frisse schilderwerk in uw woning!

Waar toepasbaar?

Eigenlijk kan latex spuiten vrijwel overal. Het wordt gebruikt in een nieuwe woning maar ook in bestaande renovatiewoningen. In nieuwbouwwoningen is de ondergrond vaak behangklaar. Dat wil zeggen dat er behang op kan, maar nog geen tex! Een dun laagje stuc kan uitkomst bieden.

Zit het laagje stuc op de muren? Dan kunnen we beginnen met het schilderwerk. We maken dus eerst de muren sausklaar voordat we aan de slag gaat met verf.

Latex spuiten kan naast nieuwbouwwoningen en bestaande woningen ook in kantoorpanden.

 

Nog meer informatie over latexsprayen nodig?

Neem gerust en vrijblijvend contact op. Dat mag telefonisch, via app of per email.

G. van den Hurk  06 23 00 46 09

info@latexsprayen.nl